11/12/16

Μεθυσμένα με ινδοκάρυδο ή κωνσταντινάτα

Τα Χριστούγεννα δεν απέχουν πολύ ακόμη και στα σπίτια ήδη οι νοικοκυρές έχουν αρχίσει και φτιάχνουν γλυκά  και για τις γιορτές που προηγούνται. Μια διαφορετική πρόταση είναι τα μεθυσμένα με ινδοκάρυδο. Δεν τα ήξερα μέχρι που τα δοκίμασα σε ένα ζαχαροπλαστείο στην Καλαμάτα και ενθουσιάστηκα.
                                                                               Υλικά:

Για τη ζύμη
2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μπύρα
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. ανθόνερο
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder

Για τη γέμιση
λουκούμια με γεύση της αρεσκείας μας

                                                                          

Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού

για το πασπάλισμα
1 φλιτζάνι ινδική καρύδα αποξηραμένη

Τεμάχια: 40 (ανάλογα το μέγεθος)

Έκτέλεση:

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την μπύρα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το baking powder και το ξύσμα.  Μόλις ανακατευτούν όλα τα υλικά και η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια, σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι στο μίγμα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 40 ίσα μπαλάκια. Κόβουμε κάθε λουκούμι σε οχτώ κομμάτια. Τα ανοίγουμε με το χέρι μας στρογγυλά πιτάκια και τα γεμίζουμε με ένα κομματάκι λουκούμι. Τα κλείνουμε και πατάμε τις άκρες με ένα πειρούνι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρντο στους 180ο για 25΄.
Μόλις ψηθούν βάζουμε να βράσει το σιρόπι για 5΄χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βουτάμε λίγα – λίγα  τα κωνσταντινάτα, για 1 λεπτό περίπου μέσα στο σιρόπι το οποίο συνεχίζει να σιγοβράζει.
Μπορεί να φαίνονται μαλακά, αλλά μετά από 1-2 ώρες σφίγγουν.

Αφού τα σιροπιάσουμε τα πασπαλίζουμε με την καρύδα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπριοσάκια με σταφίδες και κάρδαμο

Με τον καιρό να έχει για τα καλά χαλάσει, έχουμε την καλύτερη αφορμή να μένουμε στο σπίτι περισσότερο και να απολαμβάνουμε όμορφα πρωϊνά, ...