22/1/17

Κέικ αμυγδάλου

Η εβδομάδα ξεκινάει καλύτερα με ένα αφράτο κέικ αμυγδάλου.



Υλικά:
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 3 αυγά
  • 175 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου (λευκή αμυγδαλόψιχα τριμμένη στο multi)
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • προαιρετικά λίγο γλυκό του κουταλιού και τριμμένο αμύγδαλο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμας 10×25 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Ρίχνουμε τη βανίλια, τις σταφίδες και το ξύσμα και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
Τέλος προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Περιχύνουμε την σοκολάτα και γαρνίρουμε με τριμμένο αμύγδαλο και γλυκού του κουταλιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...