15/2/17

Μίνι κεμπάπ με δύο σάλτσες

Εν όψει τσικνοπέμπτης...
Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 αβγά
  • 3 κ.σ. μπαχαρικό carino
  • 1 κ.κ. αλάτι
  •   1 κ.κ. κύμινο
  • 18 καλαμάκια μπαμπού (για σουβλάκια), μουλιασμένα για 10 λεπτά σε νερό
Για τη σάλτσα πάπρικας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • λίγο ξίδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τζατζίκι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κολοκυθάκι, περασμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα κάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες: 6

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ''δέσει"" για περίπου 1 ώρα. Πλάθουμε μικρά κεμπάπ και μπήγουμε στο καθένα ένα καλαμάκι μπαμπού. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο(. Αραδιάζουμε τα κεμπάπ σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη για λίγο. Ψήνουμε τα κεμπάπ στον φούρνο ώσπου να ροδίσουν. Σερβίρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα με τις σάλτσες.
Σάλτσες: Σε δύο διαφορετικά μπολ ανακατεύουμε  τα υλικά της κάθε σάλτσας. Δοκιμάζουμε το αλάτι και την ένταση των μπαχαρικών και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

Πηγή: Βήμα Gourmet


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...