1/10/17

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Καλό Οκτώβρη!

Ο Σεπτέμβρης ήταν δύσκολος μήνας. Είχε πολλές αλλαγές για τα αγαπημένα μου πρόσωπα, ευτυχώς ευχάριστες, ένα φορτωμένο πρόγραμμα στη δουλειά και πολλές υποχρεώσεις που μου 'έφαγαν' τα περισσότερα Σ/Κ. Κάπως έτσι, δεν έμεινε πολύς χρόνος για την κουζίνα. Ευτυχώς που υπάρχουν αυτές οι 'μαγικά' εύκολες συνταγές που σε βγάζουν ασπροπρόσωπη σε απρόσμενους επισκέπτες, αλλά το κυριότερο, σου εξασφαλίζουν ένα νόστιμο ζεστό φαγάκι σε χρόνο dt. Η τυρόπιτα δεν χρειάζεται να είναι μια δύσκολη υπόθεση, ούτε να απαιτεί όλη μας την ημέρα.

Υλικά:

    400 γρ. τυρί φέτα
    200 γρ. ανθότυρο
    150 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
    4 αβγά
    1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 φλ. τσαγιού γάλα
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο, σουσάμι,μαυροσούσαμο 
                                                                     
Εκτέλεση:

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2.Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.
3.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4.Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. 5.Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).

Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες , ρίχνουμε και μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...