22/11/17

Μπριοσάκια με σταφίδες και κάρδαμο

Με τον καιρό να έχει για τα καλά χαλάσει, έχουμε την καλύτερη αφορμή να μένουμε στο σπίτι περισσότερο και να απολαμβάνουμε όμορφα πρωϊνά, όποτε αυτό είναι εφικτό φυσικά. Αυτά τα μπριοσάκια υπόσχονται να είναι η καλύτερη παρέα στο καφεδάκι μας ακόμη και στη δουλειά!

Υλικά:
  • 600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 5 αυγά (250 γραμμάρια )
  • 62 γρ. φρέσκο γάλα
  • 12 γρ. ξηρή μαγιά
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. κάρδαμο τριμμένο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 4 κουταλιές σταφίδες ξανθές
  • 10 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:

Σε ένα κάδο του μίξερ ανακατεύουμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι μαζί με τα αυγά, το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη, το κάρδαμο και το ξύσμα από το πορτοκάλι για 3-4 λεπτά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε πιο δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά.
     Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι,τις σταφίδες και το βούτυρο σιγά σιγά μέχρι να κορδάρει η ζύμη.
      Αφαιρούμε την ζύμη από τον κάδο και την αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνα  να ξεκουραστεί για 10 λεπτά σκεπασμένη με μια μεμβράνη η με μία βρεγμένη πετσέτα.Στην συνέχεια κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και πλάθουμε μπριοσάκια.
     Τα αφήνουμε στον φούρνο στους 35 βαθμούς ψεκάζοντας με λίγο νερό για υγρασία και τα αφήνουμε να διπλασιάσουν τον όγκο τους.Στην συνέχεια τα αλείφουμε με αυγό με ένα πινέλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.































1 σχόλιο:

Βασιλόπιτα τσουρέκι

Βρισκόμαστε μόλις μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και η πόλη έχει μπει σε εορταστικούς ρυθμούς. Οι γιορτές είναι πάντα μια ευκαιρία για ξεκ...