25/2/18

Κριτσίνια εύκολα

Έχουμε μπει για τα καλά στην Σαρακοστή και αναζητώντας νηστίσιμες συνταγές σκέφτηκα τα κριτσίνια. Τα κριτσίνια είναι απαραίτητα είτε για ένα τραπέζι είτε απλά για να υπάρχουν στο σπίτι για στιγμές λιγούρας. Ειδικά όταν βρούμε μια εύκολη συνταγή, τότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι σκληρό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας χλιαρό νερό
1 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
Προαιρετικά: σουσάμι για το πασπάλισμα/πάπρικα/ρίγανη






Τεμάχια: 30-40 ανάλογα το πάχος


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πως θα βγεί η ζύμη μας.
Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μακρόστενο φύλλο, λίγο παχύτερο από μισό εκατοστό και κόβουμε με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες ανάλογα με το πόσο λεπτά σας αρέσουν τα κριτσινάκια και στο μήκος που θέλετε. Άν θέλουμε στρίβουμε βιδωτά το κάθε λωριδάκι να πάρει στριφτό σχήμα.
Τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι  και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο.



1 σχόλιο:

  1. Δείχνουν υπέροχα και πανεύκολα, ό,τι πρέπει για υγιεινό κολατσιό. Μεταφέρονται εύκολα, τρώγονται διακριτικά και χορταίνουν σίγουρα. Αν γίνονται και με αλεύρι χωρίς γλουτένη, σήμερα είναι η τυχερή μου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...