15/3/18

Σαλάτα μαυρομάτικα φασόλια με καλαμαράκια


Ένα από τα καλά της περιόδου της νηστείας, είναι ότι μας κάνει να ψάχνουμε νέες ιδέες, με νηστίσμα υλικά ακόμα κι εμείς που δεν νηστεύουμε. Έτσι,  όταν είδα αυτή τη συνταγή στην τηλεόραση, δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Είναι αρκετά εύκολη και ευπαρουσίαστη ακόμη και για τραπέζι. Επίσης, είναι γεμάτη χρώματα και βιταμίνες, ότι πρέπει για να ξεκινήσει καλά το Σαββατοκύριακο.

Υλικά:

- 1,5 κούπα μαυρομάτικα φασόλια
- 1 καρότο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 500 γρ. καλαμαράκια
- 2 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδέλες
- 2 κ.σ. άνηθος
- αλάτι, πιπέρι

Για την βινεγκρέτ λεμονιού:
- 1 κ.σ. λάδι
- 3 κ.σ. ξύδι
- 3 κ.σ. λεμόνι

Μερίδες: 4

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε άφθονο νερό, μαζί με τη δάφνη και τα καρότο κομμένο σε ροδέλες. Μόλις βράσει, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια, σωτάρουμε τα καλαμαράκια σε 2 κ.σ. λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες. Ύστερα φτιάχνουμε τη σως. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα φασόλια, περιχύνουμε με τη σως, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο, και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Τοποθετούμε πάνω τα καλαμαράκια και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!!!!

Tip: Μπορούμε να βάλουμε και φύλλα σπανακιού .

Πηγή: Εκπομπή: Υγεία πάνω απ' όλα, Ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...