10/6/18

Μπριάμ το καλοκαιρινό




Το καλοκαίρι έφτασε για τα καλά και τα μποστάνια και οι πάγκοι της λαϊκής είναι γεμάτοι μελιτζάνες, πιπεριές, χρώματα και αρώματα. Ευκαιρία για ένα πανεύκολο μπριάμ με όλη την γεύση του καλοκαιριού μέσα.

Υλικά:

4 μελιτζάνες φλάσκες
4 κολοκύθια
4 μεγάλες πατάτες
4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
                                                                                2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες: 4


Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε 6 κομμάτια και τις ντομάτες στα 4 . Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε ένα βαθύ ταψί.


Πολτοποιούμε το σκόρδο και αφού το ανακατέψουμε με το ελαιόλαδο, περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (δεν χρειάζεται περισσότερο, γιατί θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά).

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄-45΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Tip: Όπως όλα τα λαδερά φαγητά, ταιριάζει τέλεια με φέτα!!

2 σχόλια:

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...