30/9/18

Κοτόπουλο γιουβέτσι


Τώρα που η φύση έχει αγριέψει για τα καλά, χάρη στο φαινόμενο Ζορμπά, είμαστε αναγκασμένοι να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Άν και νιώθω ότι το καλοκαίρι τελείωσε κάπως πρόωρα, δεν στενοχωριέμαι, γιατί απολαμβάνω εξίσου τα χουχουλιάρικα απογεύματα στο σπίτι. Το βλέπω σαν ευκαιρία να φτιάξω τα αγαπημένα μου μαμαδίστικα φαγητά και να τα απολαύσω παρέα με τους δικούς μου. Άν αισθάνεστε κι εσείς έτσι, βουρ στην κουζίνα!!!


Υλικά:
  • 2 κούπες χυλοπίτες
  • 1 μέτριο κοτόπουλο, σε κομμάτια
  • 400γρ. τοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 3-4 κολοκυθάκια σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 4

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκύθια και το καρότο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια του  κοτόπουλου και τα τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές. 

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ψιλοκομμένη τομάτα (και το χυμό της), αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό του κρέατος και βράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει ζουμερό (περίπου 45' - 1 ώρα).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με νερό.

Ρίχνουμε τις χυλοπίτες να βράσουν στο σκεύος μαζί με το κρέας μέχρι να μαγειρευτούν.

Τέλος, το σερβίρουμε και ρίχνουμε το τριμμένο τυράκι από πάνω. 


                                                          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοτόπουλο γιουβέτσι

Τώρα που η φύση έχει αγριέψει για τα καλά, χάρη στο φαινόμενο Ζορμπά, είμαστε αναγκασμένοι να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Άν κα...