17/1/19

Κεφτεδάκια πικάντικα με πάπρικα και πορτοκάλι

Οι συναντήσεις με αγαπημένους φίλους είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να απολαύσουμε μεζεδάκια.Βάζουμε ένα ποτηράκι κρασί, σερβίρουμε τα πικάντικα κεφτεδάκια και απολαμβάνουμε.


Υλικά:
- 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 250 γρ. κιμάς χοιρινός
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 2/3 φλ. ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1/4 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 αυγό
- 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι


Μερίδες: 6

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά τους κιμάδες καθώς και τα μπαχαρικά, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας με κρύο νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το κρασί και ζυμώνουμε καλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό, ζυμώνουμε μέχρι να ενωθεί με το μείγμα του κιμά και προσθέτουμε τη φρυγανιά.
  • Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε απλώσει λαδόκολλα σε απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ο( για 10 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Τους ραντίζουμε με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και σερβίρουμε. 
Πηγή : AB Food stories Σεπτέμβριος 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οσομπούκο με πουρέ

Λόγω της ημέρας..., - όπως έλεγε και ο εξαιρετικός Γιώργος Κωνσταντίνου στο <<Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα>> γεμάτο νόημα,- ...