18/2/13

Ψωμάκια Bagels με παπαρουνόσπορο και γλυκάνισο


-->
Κυριακή πρωί, και μαζί με το καφεδάκι μας, θέλουμε κάτι να τσιμπήσουμε. Όπως και να έχει αυτά τα αμερικάνικα μαλακά ψωμάκια είναι ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας και ταιριάζουν ιδανικά με τυρί     κρέμα, τύπου φιλαδέλφεια.

-->
Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 720 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 7 γρ. μαγιά ξερή
  • 2 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
  • παπαρουνόσπορο, γλυκάνισο, σουσάμι, μαυροσούσαμο ή ότι άλλο σπόρο μας αρέσει

 

Τεμάχια: 15 περίπου


Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, μία κουταλιά ζάχαρη και 100 ml νερό. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  2. Ρίχνουμε στο μπολ 200ml χλιαρό νερό, το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη ελαστική, η οποία να ξεκολλάει από τα χέρια. Αν είναι πολύ σφιχτή βάζουμε ελάχιστο νεράκι ακόμα.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε για μία ώρα ώστε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο(.Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (εμένα βγήκαν 15 κομμάτια) και τρυπάμε κάθε μπαλάκι  με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια μεγαλώνουμε την τρύπα   με κουτάλι ώστε να έχει διάμετρο 3 εκ.
  5. Στο μεταξύ βάζω σε μια φαρδιά κατσαρόλα νερό να βράσει, στο οποίο έχουμε ρίξει μια κουταλιά ζάχαρη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγα λίγα τα bagel μέσα στο νερό για να βράσουν 1' λεπτό από κάθε πλευρά.
  6. Ύστερα τα βγάζουμε με μια σπάτουλα από το νερό, τα πασπαλίζουμε με τους σπόρους και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα στο ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 25' ακριβώς, μέχρι να  ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από το Έθνος Cook Book ‘Αρτοποιείο στο σπίτι’, Α’ τόμος με κάποιες παραλλαγές.

3 σχόλια:

  1. Έχω φάει στο εξωτερικό τέτοια ψωμάκια και ήταν πολύ ωραία. Τώρα που βρήκα τη συνταγή ευκαρία να τα ξαναδοκιμάσω. Ωστόσο, θέλω να ρωτήσω αν βγαίνουν πολύ γλυκά στη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,
      με την συγκεκριμμένη συνταγή τα ψωμάκια δεν είναι γλυκά. Άν τα προτιμάς έτσι, μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα της ζάχαρης που γράφει η συνταγή κατά βούληση, και καλή όρεξη!!!

      Διαγραφή
  2. εγώ είμαι από τις τυχερές, γιατί τα δοκίμασα!!!Υπέροχα!!!!
    Kate

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...