26/2/13

Καλαμαράκια Γιουβέτσι

Και για όσους τους αρέσει το γιουβέτσι, μια συνταγή διαφορετική απ' τις άλλες!

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1300 γρ. καλαμαράκια κομμένα, σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1 ποτήρι κρασιού, κρασί λευκό ξηρό
  • 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 φλιτζανιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τη δάφνη και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το πελτέ διαλυμένο σε ενάμισι ποτήρι ζεστό νερό. Αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
  • Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κριθαράκι, τον άνηθο, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε και μισό  φλιτζάνι ζεστό νερό. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, μέχρι να κρατάει το κριθαράκι (al dente).
Προσοχή
Η συνταγή είναι από το Έθνος Cook Book  52 Κυριακάτικα Τραπέζια ,  Β’  τόμος.
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...