Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 4
φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
- 1
κρεμμύδι μεγάλο
- 2
καρότα
- 1
κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο
- 3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1
φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 2
φύλλα δάφνης
- 1
κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1
κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
- 1
φλιτζάνι παρμεζάνα, πεκορίνο ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας
- αλάτι
και πιπέρι
- 2
φλιτζάνια νερό
Για τις παπαρδέλες
- 500
γρ. παπαρδέλες
- Aλάτι
και πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Μερίδες: 4
·
Aλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια
του κοτόπουλου καλά και ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο. Mόλις κάψει το
λάδι, σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και
προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το θυμάρι, και τη δάφνη.
·
Σοτάρουμε σε μέτρια
φωτιά για 7 λεπτά και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και το σκόρδο. Σβήνουμε με
το κρασί, και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, 2 φλιτζάνια
νερό, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε
για 50 λεπτά περίπου.
·
Bράζουμε τις
παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και τους
προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με
τη σάλτσα με το κοτόπουλο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Θα το δοκιμάσω αυτό το Σ/κ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή