9/6/13

Ψωμάκια αφράτα για πρωινό

Κυριακή πρωί!Τι πιο ωραίο από έναν παγωμένο καφέ, και φρεσκοψημένα αφράτα ψωμάκια, με βούτυρο και μαρμελάδα. Αυτό σκεφτόμουν την προηγούμενη Κυριακή όταν έφτιαχνα αυτά τα υπέροχα ψωμάκια. Και τελικά άξιζε τον κόπο. Και επειδή δεν είναι κάθε μέρα Κυριακή, έφτιαξα αρκετά ώστε να τα αποθηκεύσω στην κατάψυξη όταν κρυώσουν, μέσα σε σακουλάκια και να τα βγάζω όποτε θέλω να απολαύσω σπιτικό ψωμί!
 

Τι χρειαζόμαστε:
•1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
•40 γρ. ζάχαρη
•50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
•30 γρ. γάλα χλιαρό
•15 γρ. αλάτι 
•1 κύβο Μαγιά νωπή (42 γρ.)
•500 - 550 γρ. νερό χλιαρό 
 
•σουσάμι, μαυροσούσαμο
 
Μερίδες: 15-20 ψωμάκια

 
Πώς το κάνουμε:
1.Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζί για 20' .
2.Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10'.
3.Φτιάχνουμε τα ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για περίπου μία ώρα.
4.Τα αλείφουμε με λίγο νεράκι και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή/και μαυροσούσαμο.
 
5. Ψήνουμε στον αέρα στους 240 C για 15-20' σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
 
Καλό Σαββατοκύριακο!Θα τα ξαναπούμε την Δευτέρα με καινούριες συνταγές!!!
 

2 σχόλια:

  1. Μου άρεσε πολύ η συνταγή σου! Μπορώ αντί για βούτυρο να χρησιμοποιήσω λάδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Create Taste!
    Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά θεωρώ ότι γίνεται, αρκεί να είναι η ίδια ποσότητα. Αναμένω να μου πεις σχόλια αν το δοκιμάσεις.Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Galette χωριάτικη

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, όλοι αναζητάμε εύκολες συνταγές για να μας συντροφεύουν τις καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι. Η galette είναι μ...