10/6/13

Κοτόπουλο στο φούρνο με αρωματικά

Κοτόπουλο στο φούρνο?Πάλι κοτόπουλο στο φούρνο θα φάμε?Ναι, αλλά τι κοτόπουλο! Παρόλο που το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο είναι μια κλασσική συνταγή που όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν παραλλαγές που μπορούν να μας εκπλήξουν! (Ευχάριστα ελπίζω!!!).Μια τέτοια παραλλαγή έκανα πριν από μερικές ημέρες και σας την παραθέτω εδώ.






Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 κοτόπουλο καθαρισμένο, ολόκληρο
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας ανάμεικτα ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, μαϊντανό,λεμονοθύμαρο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες
Μερίδες: 4-5

Πώς το κάνουμε:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύσμα των λεμονιών, μαζί με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τις 3 κουτ. σούπας μυρωδικών, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε με το χέρι το μείγμα ανάμεσα στη πέτσα και το κρέας (στο στήθος και στα μπουτάκια του κοτόπουλου, ξεκινώντας από την κοιλιά και το λαιμό).
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ ταψί.
  • Για ποιο αρωματικό αποτέλεσμα, καθαριζουμε τα λεμόνια που χρησιμοποιήσαμε για το ξύσμα από την λευκή μεμβράνη τους, τα κόβουμε στα δύο και τα βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις τοποθετούμε γύρω από το κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε την 1 κουτ. σούπας μυρωδικών πάνω στις πατάτες, καθώς και αλάτι.
  • Το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό στο ταψί και ψήνουμε στους 180ο( για 1,5 ώρα.
Η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή της αντίστοιχης συνταγής: Κοτόπουλο στο φούρνο με εστραγκόν και θυμάρι του Β. Δρίσκα από το περιοδικό ' Μαγειρέματα', Ιούνιος 2013. Την προσάρμοσα στα δικά μου γούστα και το αποτέλεσμα πιστεύω ότι ήταν αρκετά καλό. Μου άρεσε πολύ ωστόσο η ιδέα με τα λεμόνια που μπαίνουν μέσα στο κοτόπουλο, γιατί όντως έδωσαν έξτρα άρωμα στο φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Καλό Οκτώβρη! Ο Σεπτέμβρης ήταν δύσκολος μήνας. Είχε πολλές αλλαγές για τα αγαπημένα μου πρόσωπα, ευτυχώς ευχάριστες, ένα φορτωμένο πρ...