10/1/14

Μικρές αποστάσεις- Μεγάλες αποδράσεις: Ζήρεια

 Αν ανήκετε σε αυτούς που επιθυμούν διακαώς να βρεθούν σε ένα χιονισμένο τοπίο δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά. Μόλις 160 χλμ. μακριά από την Αθήνα, κάτι λιγότερο από δύο ώρες μπορείτε να βρεθε'ιτε σε ένα χειμωνιάτικο παράδεισο, τη Ζήρεια.
Η Ζήρεια ανήκει στον νομό Κορινθίας και έχει υψόμετρο 1600 χλμ, οπότε ντυθείτε καλά!
Καθώς απομακρυνόμαστε από τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, απλώνεται μπροστά μας ένα επιβλητικό τοπίο, που αυτή την εποχή, είναι ντυμένο στα άσπρα.
Το χιονοδρομικό κέντρο είναι μικρό, αλλά οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο για όσους θέλουν να κάνουν σκι ή άλλα χειμερινά σπορ.Λειτουργεί μία πίστα καταβάσεων. Διαθέτει ένα συρόμενο αναβατήρα 400μ. (πιατάκι) και ένα baby lift. Λειτουργούν: Σχολή εκμαθήσεως σκι, παιδική χαρά (80 x 50μ.), ενοικιάσεις σκι, μπότες και snowboard.
Επίσης, υπάρχει σαλέ για ζεστό καφέ, γλυκά και σνακ.
Για φαγητό υπάρχουν πολλά χωριά τριγύρω, εγώ όταν πήγα εκεί, επέλεξα τις Καρυές, που είναι όμορφο και γραφικό χωριό. Οι δύο ταβέρνες που διαθέτει το χωριό έχουν ψητό κρέας και άλλες παραδοσιακές γεύσεις, που για να είμαι ειλικρινής, δεν με εντυπωσίασαν γευστικά, ευτυχώς όμως δεν συνέβη το ίδιο με τους λουκουμάδες στο 'καφέ της Ασημίνας' , που με αποζημίωσαν και με το παραπάνω.

1 σχόλιο:

  1. Έχω ακούσει εκπληκτικά σχόλια για αυτές τις περιοχές!!Έχω τόσο καιρό να πάω μια καλή χειμερινή εκδρομή! Καλά έκανες και μας το θύμισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...