12/1/14

Φιογκάκια με τόνο, ελιές και κάπαρη

Η προηγούμενη εβδομάδα πέρασε γρήγορα, λόγω και της αργίας των Θεοφανείων, όμως πέρασε ευχάριστα. Σήμερα ξεκινάει μια καινούργια εβδομάδα, οπότε τα 'κεφάλια  μέσα'! Η ακόλουθη συνταγή  είναι εύκολη και γρήγορη, και το σημαντικότερο δεν έχει κρέας, γιατί στις γιορτές έφαγα τόσο κρέας που το βαρέθηκα λίγο, οπότε προσπαθώ να απέχω για λίγο καιρό.
 

Υλικά που θα χρειαστούμε:

400 γρ. φιογκάκια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2Χ80 γρ. τόνο σε κονσέρβα με νερό
100 γρ. ελιές σε φέτες ή ολόκληρες χωρίς κουκούτσι
3 κ.σ κάπαρη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Μερίδες: 4

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό για όση ώρα αναφέρεται στην συσκευασία τους. Αφαιρούμε, στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Κατά τη διάρκεια που βράζουν τα μακαρόνια ξεπλένουμε καλά την κάπαρη με πολύ νερό. Στραγγίζουμε και αν θέλουμε την τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για ένα λεπτό και προσθέτουμε τον τόνο τον οποίο έχουμε στραγγίξει, τις ελιές και στο τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κάπαρη. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι.
Σερβίρουμε αμέσως. Καλή όρεξη!

 
 
 Πηγή: Εκπομπή Mega TV: Το πρωϊνό μου. http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=24399&subid=2&pubid=30254831

4 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμο πιάτο!
    Ευχαριστούμε για την πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τόνος με ζυμαρικό μου αρέσει πολύ. Συνήθως τα φτιάχνω με κόκκινη σαλτσούλα αλλά και έτσι είναι μούρλια! Σε ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι πρέπει μετά την κρεατοφαγία των γιορτών!
    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...