9/3/14

Ιταλική πίτσα

Μπορεί η Σαρακοστή να έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά μια τόσο αφράτη ζύμη για πίτσα μπορεί να σε εμπνεύσει για ...μεγάλες αμαρτίες. Το τι θα βάλεις από πάνω, το αφήνω στην δικιά σου φαντασία!
Αυτή τη συνταγή την έχω κάνει πολλές φορές και είναι πάντα επιτυχημένη.


Υλικά που θα χρειαστούμε:


  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 φλυτζ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 φλυτζ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο

  • Μερίδες: 2 μέτριες



    Πώς το κάνουμε:

    1. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 4 κ.σ. από το φλυτζ.νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
    2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη φουσκωμένη μαγιά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από το μπολ.
    3. Την πλάθουμε σε μια μπάλα την αλείφουμε με λίγο λάδι, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
    4. Όση ώρα περιμένουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τα υλικά που θα βάλουμε από πάνω.
    5. Όταν φουσκώσει,την ζυμώνουμε λίγο και την χωρίζουμε σε δύο μέρη. Μπορούμε να φτιάξουμε δύο πίτσες. Τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, βάζουμε τα υλικά και ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να ροδίσει το τυρί και η άκρη της πίτσας.




    Πηγή: Ιταλική πίτσα http://www.sintagespareas.gr/sintages/italiki-pitsa.html#ixzz2j1MVQOr7


    2 σχόλια:

    1. Πάντα αγαπημένη η πίτσα!!
      Ωραία συνταγή!
      Καλή βδομάδα!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Δεν υπάρχει κανείς που να μη λαχταρά ένα τέτοιο κομμάτι πίτσας!

      ΑπάντησηΔιαγραφή