13/3/14

Τρουφάκια

Τρουφάκια σπιτικά! Είναι ιδανικά για κέρασμα στο σπίτι ή στο γραφείο, ενώ είναι εύκολα στην παρασκευή τους.Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορείτε να φάτε μόνο ένα..

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 2 κούπες καρύδια
  • 150 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα
  • 2 πακέτα μπισκότα (μπορούμε να βάλουμε και σοκολατένια μπισκότα)
  • 1 πακέτο βούτυρο βιτάμ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκος
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • τρούφα ή ινδοκάρυδο
Μερίδες: 35

Πώς το κάνουμε:
  • Τρίβουμε στο multi τα καρύδια, τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε σε ένα μπωλ μαζί με τη κανέλα.
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και 1 κρόκο μέχρι να ασπρίσουν και ρίχνουμε τη μία κ.σ.  κονιάκ.
  • Λιώνουμε την κουβετούρα  σε μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε τα δύο προηγούμενα μίγματα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ κονιάκ και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα ώσπου να σφίξει καλά.
  • Τα ζυμώνουμε σε μπαλάκια και τα κυλάμε σε τρούφα ή ινδοκάρυδο.

3 σχόλια:

  1. Πράγματι είναι αδύνατο να καταφέρουμε να φάμε ένα μόνο!
    Μου αρέσει που έχεις προσθέσει και κανέλα, βρίσκω ότι ταιριάζει υπέροχα με τη σοκολάτα!
    Τον κρόκο μόνο θα ήθελα να αποφύγω αν γίνεται :)
    Σε φιλώ, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έφτιαξα σήμερα!Είναι πράγματι πολύ ωραία! Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την έχω και γω αυτη τη συνταγή σε μια παραλλαγή της και ειναι υπέροχη!!!!!!

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή