13/11/16

Ορεινή Ναυπακτία

Είναι μια εναλλακτική πρόταση για χειμερινή εκδρομή. Η ιδέα έπεσε όταν ψάχναμε να βρούμε προορισμό για το τριήμερο της 28ης, αλλά δυστυχώς, ή μάλλον ευτυχώς είχαμε εξαντλήσει όλους τους κοντινούς και γνωστούς προορισμούς.
Ξεκινώντας από την Αθήνα, υπάρχουν δύο τρόποι πρόσβασης: από την Πάτρα ή από Στερεά Ελλάδα. Εμείς προτιμήσαμε την πρώτη εκδοχή που χιλιομετρικά είναι κάπως πιο κοντά.
Περνώντας από το Ρίο στο Αντίρριο, δεν γινόταν να μην επισκεφτούμε την πανέμορφη Ναύπακτο, και ειδικότερα το κάστρο της που δεσπόζει ψηλά σε ένα λόφο.
Η θέα από εκεί ψηλά είναι πραγματικά πανέμορφη.

Στη συνέχεια το γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου αξίζει μια επίσκεψη
Η αρχιτεκτονική των σπιτιών έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη στο πέρασμα των ετών. 
Κάνοντας μια βόλτα στο όμορφο λιμάνι, μπορεί μετά ο επισκέπτης να απολαύσει το καφεδάκι του στα μικρά γραφικά καφέ που βρίσκονται ολόγυρά του.
Στη συνέχεια, ανηφορίσαμε για την Ορεινή Ναυπακτία. Προορισμός: Άνω Χώρα.
Μετά από περίπου μια ώρα διαδρομής μέσα στα έλατα φτάσαμε επιτέλους.
Αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο ξεκινήσαμε την περιήγηση στο χωριό, βλέποντας τα βασικά αξιοθέατα του.
Αυτά είναι η εκκλησία στην πλατεία του χωριού η Αγ. Παρασκευή και ο 'Καρνάβαλος' όπως αποκαλούσαν οι ντόπιοι το ηρωικό λεωφορειάκι που μέχρι το 1983 συνέδεε τα κοντινά χωριά με την πόλη της Ναυπάκτου σε πολύ δύσκολες συνθήκες. 
Λίγο πιο πέρα, υπάρχει ένας παραδοσιακός νερόμυλος που κάποτε χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι για να αλέθουν αλεύρι. 
Δεν μείναμε όμως, μόνο στην Άνω Χώρα. Εξερευνήσαμε τα κοντινά χωριά όπως η Ελατού και η Κάτω Χώρα και φτάσαμε μέχρι το τεχνητό φράγμα του Εύηνου, επισκεφτήκαμε την Μονή Αμπελακιώτισσας και γεμίσαμε με όμορφες εικόνες, απίστευτης φυσικής ομορφιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν λείπουν από το χωριό οι τουριστικές υποδομές. Διαθέτει αρκετούς όμορφους και προσεγμένους ξενώνες και μερικά παραδοσιακά ταβερνάκια  όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει τοπικές λιχουδιές.
Το μόνο μειονέκτημα είναι οι δρόμοι που δεν είναι σε καλή κατάσταση, Όμως αξίζει μια επίσκεψη για κάποιον που θέλει να χαλαρώσει και να απολαύσει τη μαγεία της φύσης. 

2 σχόλια:

  1. ωωω τελεια!! ευτυχως που τα βαζετε να τα βλεπουμε κ μεις οι ορεινοι που δυσκολα θα κατεβουμε προς τα κατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι κριμα.εισασταν στην πολη μου.και να μη το ξερω.θα σας ξεναγουσα.να περνατε καλα.μια αλλη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...