28/5/17

Τραγανά κριτσίνια με κόλιανδρο και μπούκοβο

Τι καλύτερο από σπιτικά κριτσίνια που θα συνοδεύσουν τα μεζεδάκια μας, μια βραδιά με φίλους. Και δεν είναι καθόλου δύσκολα στην παρασκευή τους ακόμη και για έναν αρχάριο!

                                                             Υλικά:
- 260 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 170 γρ. νιφάδες βρόμης
- 200 γρ. σουσάμι
- 12 γρ. αλάτι (1 1/2 κουτ. γλυκού)
- 15γρ. ξερός κόλιανδρος (περίπου 2 κουτ. σούπας)
- 10 γρ. μπούκοβο καυτερό ( 3 κουτ. γλυκού) ή λιγότερο,
   αν θέλουμε τα κριτσίνια λιγότερο καυτερά
- 400 γρ. νερό
- 1-2 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 ο (, στον αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από τον ανθό του αλατιού. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου σχηματιστεί μια ζύμη. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε
για 20 λεπτά εκτός ψυγείου, ώστε να σφίξει.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25 Χ 35 καλύπτουμε τον πάτο με μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τον ανθό του αλατιού και χαράζουμε σε μπαστούνια με ένα μαχαίρι. Τα ψήνουμε για 1 ώρα, έως ότου σκληρύνουν τα κριτσίνια και γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, και τα διατηρούμε μέσα σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, σε περιβάλλον χωρίς υγρασία.

Tips: Μπορούμε να τα σερβίρουμε με τυριά και τσάτνεϋ ή με βούτυρο και
μαρμελάδα.

Πηγή: Γαστρονόμος, Μάιος 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Cookies πορτοκαλιού με τυρί κρέμα

Ιδανικά για να διακοσμήσουν τα παγωτάκια μας, αλλά και σκέτα... αυτά τα μπισκότα με πορτοκάλι και τυρί κρέμα, είναι μούρλια!!            ...