11/6/17

Galette χωριάτικη

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, όλοι αναζητάμε εύκολες συνταγές για να μας συντροφεύουν τις καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι. Η galette είναι μια ανοιχτή τάρτα γαλλικής καταγωγής που μπορεί να σταθεί επάξια ακόμα και σε ένα επίσημο τραπέζι και να εμπλουτιστεί με τόσα υλικά, όσα μας επιτρέπει η φαντασία μας.

Υλικά:

Για τη ζύμη

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
1 κ.γ. αλάτι
6 κ.σ. νερό κρύο


Για τη γέμιση

200 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. τυρί ανθότυρο
6 ντοματίνια κομμένα στα δύο
1 κ.σ. ρίγανη
λίγο μαυροσούσαμο
λίγα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30
λεπτά ώστε να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη και με τα χέρια.
Τρίβουμε τα τυριά και τα απλώνουμε. Βάζουμε τα ντοματίνια και ρίχνουμε μαυροσούσαμο.
Ψήνουμε την galette μέχρι να ροδίσει.Ρίχνουμε μερικά φύλλα βασιλικού και απολαμβάνουμε.

                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...